Skip to main content

Noslēgusies Starptautiskā vasaras skola Latviešu ēdieni cauri laikiem ( Latvian Food from Past to Future)

No 18. līdz 27. augustam Mūžizglītības centrā norisinājās jau astotā starptautiskā vasaras skola, šogad kopā ar Pārtikas tehnoloģijas fakultāti.

Starptautiskajā vasaras skolā Latviešu ēdieni cauri laikiem (Latvian Food from Past to Future) jaunieši no Gruzijas, Indonēzijas, Kirgizstānas, Lietuvas, Dienvidkorejas, Uzbekistānas, Turcijas un Latvijas pētīja un izzināja Latvijas kulinārā mantojuma vēsturi un tradicionālos ēdienus.

Desmit dienas dalībnieki piedalījās praktiskas ievirzes lekcijās par uztura politikas jautājumiem vēsturiskajā aspektā un jaunākajām atziņām, devās lieliskās un aizraujošās mācību ekskursijās, kur ZS Ķelmēni, ievingrināja roku rudzu maizes cepšanā, kopā SIA Arčers BB ļaudīm kūpināja zivis un apguva smalko Sklandraušu jeb Dižraušu cepšanu, alus darītavā Viedi iepazina alus darīšanas noslēpumus.  

Izstrādāja jauno ideju prototipus radošajās meistarklasēs, klausoties un diskutējot, līdzdarbojoties un degustējot, gatavojot un izgaršojot, noslēgumā izstrādāja un prezentēja konceptuālo prototipu jaunam, Latviešu tradīcijās balstītam,  veselīgiem desertiem: 

Paldies atbalstītājam: Valsts izglītības attīstības aģentūrai.

Paldies, mūsu kolēģiem - vasaras skolas saturiskajai vadītājai LBTU prof. Dacei Kļavai, latviešu valodas pedagogam Signei Neimanei, docentei Lienei Jansonei, docentei Ilonai Dabiņai – Bickai, asoc. prof.  Evitai Straumītei, Ēdienu tehnoloģiju laboratorijas vadītājai docentei Daigai Kunkulbergai.

Paldies sadarbības partneriem: zemnieku saimniecībai Ķelmēni un Rūtai Mūrniecei, alus darītavai Viedi, SIA “KennaR” un Ilzei Briedei,  SIA Arčers BB un Zanei Vaivodei, Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam, SIA Viktorija B, folkloras kopai Dimzēns un Veltai Lejai, kā arī Maiznieka amata meistarei Lindai Bekmanei.


 

Submitted on: Thu, 08/31/2023 - 12:43